Spor Etkinlikleri

INTERNATIONAL SPORTS FEST  :  Spor Kurulu tarafından organize edilen Spor bayramı süresince tesisler bu organizasyona ayrılmaktadır. Katılan öğrenci sayısı yerli yabancı toplam 600-800  arasında değişmektedir.

FIELD DAY :  Spor Kurulu tarafından her yıl geleneksel  olarak organize edilen atletizm günleri uçaksavar stadyum ev sahipliği yapmakta amatör atletizm branşlarında  bu heyecanı tatmak isteyen herkesin  katıldığı bir organizasyondur.

FALL GAMES :  Basketbol, Voleybol, Futbol turnuvaları Spor Kurulu tarafından organize edilmektedir.

SNOW BREAK :  Spor Kurulu tarafından Uludağ'da organize edilmektedir.

SPOR ÖDÜLLERİ : Spor Kurulu olarak; Türkiye'de profesyonel sporların gölgesinde kalmış engelli, amatör ve alternatif spor dallarının başarılarını öne çıkararak tanınırlığını artırmayı hedefliyoruz. Endüstriyelleşmeden spor ruhunu koruyan spor dallarının ve sporcuların başarılarını gündeme getirmek vizyonuyla düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri, spor camiasının geniş katılımıyla gerçekleşen en prestijli etkinliklerimizden birisidir.

SPOR ZİRVESİ : Global spor dünyasında yaşanan son gelişmelere ve spor endüstrisinin iç yüzüne ışık tutulan Boğaziçi Üniversitesi Spor Zirvesi’nde yöneticiler, sporcular ve gazeteciler gibi sporun her katmanından alanında uzman kişileri, sporu hayatında önemli bir yere koyan ve ülke sporumuzun ilerlemesine kafa yoran yetkin ve hevesli üniversite öğrencileri ile buluşturuyoruz.

ÜNİVERSİTE PERSONELİMİZİN SPORTİF FAALİYETLERİ :  Üniversite personelimiz öğle tatilinden yararlanarak güney  kampüs Dodge Gym multi purpose da de Beden Eğitimi Bölümü öğretim elemanları nezaretinde fitness çalışmalarını yıl boyunca düzenli olarak haftada iki gün sürdürmektedir. Ayrıca yine üniversite personeli arasında düzenlenen voleybol müsabakaları için öğle tatilinde dodge gym bu tür organizasyonlara tahsis edilmektedir.

BOĞAZİÇİ SPOR KULÜBÜ ANTRENMANLAR :  Kürek, Yelken, Hentbol, Atletizm,Korumalı Futbol,Halk Oyunları , Oryantiring, Satranç, branşlarında kulüplerarası müsabakalara iştirak eden Boğaziçi Spor Kulübü takımları talep geldiği ve tesisler uygun olduğu zamanlarda spor tesislerinden yararlanmaktadır.